Alla inlägg under mars 2009
Pinnbröd:
2,5 dl mjöl
1 tesked bakpulver
0,5 tesked salt
1 dl a-fil el vatten
1-2 vitlök
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt a-fil om vill ha vatten. Knåda degen. Om det
känns kladdigt ta i mer mjöl. Rulla degen till en lång smalsträng som viras
i spiral runt en skalad pinne. Grädda över glöden tills den är gyllenbrun
och släpper lätt från pinnen. Ät med smör i pinnhålet
100 g smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
4,5 dl russin
2 tsk bakpulver
Blanda alla ingredienser
Rulla till runda bollar
Grädda på bakplåtspapper i 200 gr ugn i ca 10 min
Gott gottt!!!
4 PORTIONER
2 GUL LÖKAR
3 VITLÖKSKLYFTOR
800 G GRYTBITAR AV NÖT
1 MSK RAPOLJA
400 G KROSSADE TOMATER
2 KÖTTBULJONGTÄRNINGAR
1 TSK SOCKER
1 MSK RÖDVINSVINÄGER
2 TSK OREGANO
2 LAGERBLAD
1 KANELSTRÅNG
1 KRM MALD NEJLIKA
1 DL SYLTLÖK
SALT
SVARTPEPPAR
1. SKALA LÖKEN OCH SKÄR DEN GULA I BITAR OCH FINHACKA VITLÖKEN.
2. BRYN GRYTBITARNA I OLJA, TILLSÄTT LÖK OCH VITLÖK OCH FRÄS MED ETT TAG. HÄLL I KROSSADE TOMATER OCH VATTEN SÅ ATT DEN TÄCKER KÖTTER. TILLSÄTT DÄREFTER BULJONGTÄRNINGAR,SOCKER,RÖDVINSVINÄGER,OREGANO,LAG
ERBLA,KANELSTÅNG OCH MALD NEJLIKA KOKA UPP OCH SKUMMA AV FETT OCH SLAGGPRODUKTER. KOKA I 1-2 TIMMAR ( BEROENDE PÅ KÖTTETS KVALITET)
3. LÄGG I AVRUNNEN SYLTLÖK OCH KRYDDA MED SALT O PEPPAR.
4. Servera grytan med kokt eller ugnsrostad potatis och haricots verts
LYCKA TILL!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|